dilluns, 23 de maig de 2011

EL BRUGUERA FA 100 ANYS !!

Nens i nenes del Joan Bruguera, sabeu que la nostra escola farà 100 anys? Sí, sí, al setembre serà el seu aniversari i anirem fent actes durant tot el curs per celebrar-ho. Tots hi hem de participar i amb l’ajuda dels pares, els mestres i els alumnes organitzarem una commemoració ben gran, lluïda, divertida i aprendrem un piló de coses.

És molt important fer 100 anys, perquè el Bruguera és l’escola graduada més antiga de la província de Girona. La primera que va agrupar els nens per nivells. Per això durant molts anys en van dir “El Grup”, perquè era un grup escolar, on mestres que abans ensenyaven aïllats van ajuntar-se per fer una única escola i especialitzar-se per graus i matèries. Va ser una innovació molt important que també hem de celebrar. Per les seves aules han passat mestres de gran vàlua i dedicació, i també estudiants molt trempats que de grans han estat ciutadans exemplars i professionals de prestigi.

L’edifici modernista és digne de l’impuls pedagògic que va viure Girona a principis de segle XX. Dos anys abans de l’estrena de l’escola, es va posar la primera pedra amb gran cerimonial i, no en parlem de com va ser la seva inauguració l’any 1911!, es va fer com una cercavila d’autoritats, molts soldats, la banda municipal tocant música, i tots els gironins darrere festejant-ho. Fins i tot, va venir el bisbe a beneir-la i el seminari en pes!

És que era una inauguració super-important per a Girona, com aquest setembre serà també l’inici de celebracions super-importants per a nosaltres. Tots plegats farem del curs 2011-2012 una gran Festa ben "b"rugnica !!
Feu una ullada a la imatge. Es tracta d'una publicació a la revista "El magisterio gerundense".
17 de setembre de 1911.

1 comentari:

Enric Tremps ha dit...

Vaig ésser estudiant del "Grupo Escolar Juan Bruguera" del 1962 al 1965. Vaig estudiar el que en deien "Técnicas Mercantiles y Administrativas", altrament dit "comerç". En aquells moments ignorava que fos una escola tan important...

Enhorabona pel centenari!